Pro někoho příhoda, nad níž cukají koutky úst, pro jiného úzkostný zážitek, který by nepřál žádnému známému. Muži se ve čtvrtek krátce po půlnoci stala ne zcela neběžná věc. Po exkurzi v pivovaru se vracel domů a usmyslel si, že namísto bezpečného chodníku využije zkratky. Tma a opojení alkoholem pak udělaly své. Neudržel balanc, neštěstí bylo na světě. Uvízl v osidlech trnového keře, do něhož upadl.

Horší ovšem bylo, že se z něho vlastními silami nedokázal vymanit. „Šípkového prince“ namísto princezny museli přijít vysvobodit uniformované složky zákona. „Policisté z pohotovostní motorizované jednotky ho po příjezdu dohledali poblíž ulice Janderova v pražských Malešicích,“ zmiňuje policejní mluvčí Violeta Siřišťová ulici, jež je nedaleko tamního mikropivovaru. „Oznamovatel se nacházel ve svahu, kde ho uvěznil trnitý keř, a on se tak nemohl dostat ven.

Video
Video se připravuje ...

Muž se dostal do trnitého keře, z něhož bez cizí pomoci nemohl ven. Zasáhnout museli policisté. (14. září 2023) Policie České republiky

Ještě že měl mobil!

Přivolaná hlídka PMJ si po počátečních rozpacích věděla rady. „Policisté se díky teleskopickému žebříku, který ve svém vozidle vozí velitel policie z PMJ, k němu dostali a vysvobodili ho. Muž následně zasahujícím policistům poděkoval a pokračoval domů,“ navazuje mluvčí.

Zároveň neopomíná zdůraznit, jak je důležité mít při sobě mobilní telefon. Nebýt jeho, muž by na záchranu čekal buď do rána, nebo do chvíle, kdy by si jej všiml jiný kolemjdoucí. On takový nocleh mezi trním není žádné pohlazení.

„Dobré je mít u sebe plně nabitý mobilní telefon s nainstalovanými aplikacemi, které mohou v nesnázích pomoci najít správnou cestu, směr či telefon lokalizovat. Dále doporučujeme všem, kteří se nejen v nočních hodinách přemísťují pěšky například do svých domovů, aby dali vědět svým známým či příbuzným, jakou cestou se chystáte přijít domů,“ uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií