Kozí ulice se řadí k těm nejmalebnějším ze Starého Města. Denně zde lidé tráví čas, chodí tudy turisté. I přesto se v ní muži podařilo 30. srpna něco málo vídaného. Označen reflexivními prvky přišel na stavu, a „díky tomuto maskování bez jakéhokoliv povšimnutí prošel spodní částí stavby a následně po lešení vystoupal do vyšších pater,“ uvádí policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Video
Video se připravuje ...

Policie pátrá po muži, který ze stavby odnesl vysavač. Vylezl si pro něj na lešení v na stavbě v Kozí ulici. (30. srpen 2023) Policie České republiky

Tetovaný zloděj

Zastavil se až v šestém poschodí. Ne snad proto, že by se chtěl kochat výhledem. Ukradl vodní vysavač v hodnotě 50 tisíc korun! „Z kamer umístěných na stavbě je vidět, jak mladý, štíhlý muž s výrazným tetováním vyčnívajícím až na krk slézá po lešení a vysavač odnáší z areálu pryč,“ pokračuje mluvčí.

Vedoucí stavby se proto obrátil na policii, která po zloději pátrá. A jelikož má k dispozici zmíněné kamerové záznamy, může podobu zloděje zveřejnit s prosbou o pomoc mířenou veřejnosti. „V případě, že poznáváte muže, který je zachycený na kamerovém záznamu, nebo máte informaci, kde se nachází, neprodleně informace předejte kolegům na linku 158,“ žádá Kropáčová. Dotyčnému „uklízeči“ hrozí až dvouletý zákaz pohybu na svobodě.

Fotogalerie
4 fotografie