Muž měl utrpět popáleniny na 50 % povrchu těla, které ho vystavily přímému ohrožení života. „V prostoru před restaurací se muž polil neznámou hořlavinou, něco vykřikoval a následně se zapálil. Začali jej hasit přítomní svědci. Přivolaní záchranáři jej poté převezli do nemocnice,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Podle webu mělo k pokusu o sebevraždu dojít v Haštalské ulici.

Slova policejního mluvčího potvrdila Jana Poštová, hovořící za Zdravotnickou záchrannou službu hl. m. Prahy. „Včera večer posádka záchranářů i lékař v ulici Haštalská pečovali o 42letého muže, který se polil hořlavinou a zapálil. Utrpěl popáleny 1. a 2. stupně na 50 % těla, byl při vědomí. Podali jsme mu tlumící léky a léky proti bolesti, doplnili tekutiny a následně byl převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,” sdělila mluvčí prostřednictvím Twitteru.

Romanová z FNKV potvrdila, že vinohradská nemocnice ve středu večer přijala k hospitalizaci muže s rozsáhlým popáleninovým traumatem. „Jeho stav je kritický, děláme však maximum pro jeho záchranu,“ dodala.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
7 fotografií