Jen těžko si lze představit, jaký horor se ve vile v Jevanech, vesničce s necelými devíti sty obyvateli v okrese Praha-východ, počátkem února letošního roku odehrál. Pražští kriminalisté odhalili, že tam došlo k vraždě, z níž v uplynulých dnech obvinili 39letého muže. Ten ve vile žil se svým otcem a jeho partnerkou, právě ona se stala jeho obětí. Muž ji podle kriminalistů brutálním způsobem rozřezal a její ostatky zabalené v pytlích hodil na dno slapské přehrady!

Video
Video se připravuje ...

Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo. Policie ČR

Kdo byla zavražděná žena? Podle dostupných informací se mělo jednat o 48letou Kateřinu M., která pocházela z Hořic na Jičínsku, ale v době, kdy k hrůznému činu došlo, už žila v Jevanech u Prahy. „Vše začalo oznámením o pohřešování poškozené, která se přestala ozývat svému obchodnímu partnerovi, což bylo neobvyklé,“ uvedl bez uvedení jména poškozené policejní mluvčí Jan Daněk.

Měsíce zoufalství

Kateřina byla v policejní databázi vedena jako pohřešovaná až od 15. května letošního roku, tehdy také její kamarádka sdílela na facebooku prosbu o pomoc při pátrání. „Velmi prosím o pomoc všechny, kdo znáte Kateřinu M. z Jevan ať už osobně, nebo ze sociálních sítí, kde byla až do 2. února 2023 velmi aktivní: Katka je moje kamarádka a je od začátku února tohoto roku nezvěstná. Prosím o sdílení a hlavně o jakékoliv informace, pokud jste s ní mluvili v době, než zmizela. I úplná maličkost může být důležitá,“ napsala zoufalá žena.

Kateřina M. byla skutečně na sociálních sítích velmi aktivní - každý den sdílela motivační citáty, příspěvky týkající se psů či fotografie vlaků, které byly dle jejích známých její zálibou. 2. února ale veškeré sdílení se světem naráz ustalo. Ještě 28. srpna kamarádka paní Kateřiny u téhož příspěvku uvedla, že Kateřina je stále nezvěstná. Ve čtvrtek 7. září, kdy policie o vraždě informovala, pak napsala: „Pátrání skončilo, bohužel došlo k hrozné tragédii.“

„Žena byla vypátrána mrtvá a pátrání bylo odvoláno,“ řekl Blesku na dotaz, co se s pohřešovanou Kateřinou stalo, policejní mluvčí Jan Daněk. Kateřinina přítelkyně pak potvrdila, že se jedná právě o ženu, jejíž ostatky našli potápěči ve 44metrové hloubce na dně slapské přehrady.

Fotogalerie
18 fotografií