Po ženě pátrali policisté od února letošního roku. „Vše začalo oznámením o pohřešování poškozené, která se přestala ozývat svému obchodnímu partnerovi, což bylo neobvyklé,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. „Kriminalisté proto začali pohřešovanou hledat a postupem času začali zjišťovat podezřelé souvislosti, mezi kterými byly i pochybné výpovědi partnera pohřešované a jeho syna. Také zjistili, že z jejího účtu zmizelo jeden a půl milionu korun.“

Video
Video se připravuje ...

Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo. Policie ČR

Schovával se pod zemí!

Nejen zmizelá částka policisty přivedla na stopu k podezřelému muži. Ukázalo se, že jde nejen o syna jejího partnera, ale hlavně o vraha! K zadržení došlo přímo v Jevanech ve vile zemřelé, kde se muž ukrýval ve sklepě.

„Zadrženému muži následně sdělili obvinění ze čtyř trestných činů, kdy nejzávažnějším z nich je vražda ze zištného důvodu, kdy mu v případě odsouzení hrozí patnáct až dvacet let odnětí svobody nebo výjimečný trest. Stíhání je vedeno vazebně,“ uvádí Daněk.

Ostatky vyčenichali psi

O tom, že šlo o zvlášť brutální vraždu, nebylo pochyb. Ohavný byl i způsob, jakým s tělem zemřelé vrah nakládal. „Kriminalisté ji našli ve slapské přehradě pod Živohošťským mostem v hloubce 44 metrů,“ šokuje mluvčí. „Přesné místo jim pak označili služební psi Pita a Akim. To jsou specialisté na vyhledávání mrtvol, kteří je dokážou najít, i když jsou ukryté několik desítek metrů pod hladinou,“ vysvětluje Daněk. „Čeští psi jsou podle všeho jediní na světě, kteří dokážou najít mrtvolu pod hladinou v takové hloubce.“

Nápomocná byla pochopitelně i technika. Policisté z Odboru speciálních potápěčských činností a výcviku tělo lokalizovali speciálním sonarem, přičemž jistotu policistům dodal podvodní dron. Následovalo pak už jen vyzvednutí rozřezaných ostatků, které vrah „v zatížených pytlech hodil z mostu do slapské přehrady“. 

Fotogalerie
26 fotografií