Nehoda se stala v pondělí 4. září v 7:08 na křižovatce ulic Náchodská a Chodovická. „Řidič vozidla tovární značky Volkswagen Golf šedé barvy jedoucí po ulici Náchodská ve směru do ulice Ve žlíbku se střetl na přechodě pro chodce se 70letou chodkyní a z místa nehody odjel, aniž by zraněné poskytl první pomoc,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté žádají veřejnost o pomoc - kdokoliv, kdo má k události byť sebemenší informaci, nechť jí kriminalistům předá prostřednictvím linky tísňového volání 158. „Zároveň žádají i řidiče, kteří projížděli daným místem v pondělí 4. září kolem 7:05 až 7:10 hodin a měli ve voze zapnutou palubní kameru, která by mohla zaznamenat místo dopravní nehody nebo jeho okolí, nechť se ozvou na linku 158,“ dodala mluvčí.

Celý případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Policisté pátrají po řidiči, který srazil chodkyni a ujel.
Autor: Policie České republiky