V polovině případů měl muž v sobě takovou koncentraci metamfetaminu, která překračuje hranici, nad níž už je podle policie vyloučeno bezpečné ovládání vozidla. Muž tak byl obviněn celkem v sedmi případech z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Video
Video se připravuje ...

Řidiče pod vlivem chytli policisté v Praze 14krát Policie ČR

„Ve čtyřech případech koncentrace metamfetaminu v těle nedosahovala trestního množství a řidič byl oznámen na příslušný správní orgán, který ve věci rozhodne,“ uvedla policejní mluvčí. Při zbylých třech kontrolách se muž odmítl podrobit testu na drogy, což bude také řešit správní úřad.

Už při první kontrole na začátku června policisté muži zabavili řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Přesto ho pak hlídky přistihly v autě pod vlivem drog opakovaně znovu. „Muž pokaždé řídil jiné vozidlo, kdy vlastníkem nebyl ani jednoho z nich,“ doplnila Siřišťová.

„To, že jednačtyřicetiletý muž neměl žádný ostych, dokazuje i fakt, že v ten samý den, co mu kriminalistka sdělila obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, zasedl za volant a řídil,“ uvedla mluvčí. Když ho tedy v Ďáblické ulici v Praze 8 opět chytili policisté při řízení pod vlivem drog, zadrželi ho a navrhli pro muže vazbu. Řidič tak nakonec skončil ve vězení.

Fotogalerie
4 fotografie