K hromadné bitce, do které se zapojilo několik osob včetně vyhazovačů, a střelbě došlo v noci v pátek 25. srpna před jednou hodinou ranní před klubem v ulici Masná v Praze 1. „Policisté pátrají po skupině výtržníků, kteří včera v noci v centru Prahy, po hromadné bitce, stříleli z ostré zbraně proti vyhazovačům,” uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina v pátek odpoledne.

„Celá situace vygradovala ve chvíli, kdy jeden z agresorů vytáhl krátkou střelnou zbraň, ze které nejméně šestkrát vystřelil proti vchodovým dveřím do klubu. Jeden výstřel zasáhl neznámého muže do nohy, ale ten však doposud nevyhledal lékařské ošetření. Ostatní střely skončily v okolních objektech,“ popsal policejní mluvčí Hrdina.

Zadržení střelce

Kriminalisté z 1. oddělení Prahy I zajistili kamerové záznamy, na kterých byla celá skupina dobře vidět, a následně je zveřejnili s prosbou o pomoc při pátrání. Střelec měl na sobě černé tričko s bílým kruhovým motivem na levém prsu a bílou grafikou na zádech, byl zachycen i se samotnou střelnou zbraní. 

V pátek pozdě večer pak přišla dobrá zpráva. Kriminalistům se na základě poznatků podařilo ztotožnit celou skupinku, našli i postřeleného muže. „Měl v oblasti stehna zástřel, což znamenalo, že se střela pořád nachází uvnitř, a tak mu  zajistili okamžité lékařské ošetření,“ uvedl Hrdina.

„Během několika hodin zadrželi kriminalisté v Praze 5 i muže ze záznamu podezřelého ze střelby, ale po jeho vytěžení a následném výslechu vyplynulo, že na místě střílel někdo jiný. Zbraň, kterou měl dotyčný u sebe, byla plynová pistole, která se tudíž neshodovala se zbraní použitou v Masné ulici. Pátrání tedy pokračovalo dál a během dvou hodin detektivové zadrželi v Praze 1 čtyřiatřicetiletého muže, který se následně k činu doznal,“ popsal Hrdina.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. 

Fotogalerie
10 fotografií