K údajným krádežím mělo dojít v pobočce notoricky známého nábytkářského řetězce původem ze Švédska. Mluvčí firmy tuto skutečnost potvrdil. „Aktuálně probíhá vyšetřování a k případu se nemůžeme vyjadřovat,“ řekl pro Seznam Zprávy, které na kauzu upozornily, mluvčí české pobočky IKEA Petr Šašek.

Podobně sdílná byla i mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. „Proti policistovi bylo zahájeno trestní stíhání pro přečin krádeže. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ uvedla mluvčí inspekce.

Bývalý velitel

Situace je o to choulostivější, že se nejedná o „řadového“ policistu, nýbrž podle informací serveru přímo o velitele oddělení, který udílel pokyny desítkám podřízených. O „pomoc“ druhým či jejich „ochranu“ dbal především v centru hlavního města. Velel totiž hlídkám na Novém Městě. Od okamžiku vyšetřování má být Libor G. postaven mimo službu.

Jakou přesnou škodu způsobil či kolikrát se měl dopustit „zlodějiny“ mluvčí GIBS nesdělila. Podle domněnek Seznam Zpráv by se způsobená škoda (neboli cenový výměr nakradeného zboží) měla pohybovat do 50 tisíc korun.

Fotogalerie
4 fotografie