O věci přišel majitel začátkem července v Konšelské ulici v pražské Libni. Zapomněl totiž zavřít zadní okénko u svého auta a na zadních sedačkách nechal ležet svůj batoh s osobními věcmi. Toho si všimla procházející trojice. „Jeden z mužů na nic nečekal a ihned z vozidla odcizil batoh, ve které měl poškozený osobní věci,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Na kamerových záznamech je celá krádež vidět - muž se svým kumpánem přijde k autu a v klidu z něj vytahuje věci, zatímco žena v kšiltovce hlídá, jestli někdo nejde. Pokud je poznáváte, volejte linku 158. Za krádež hrozí pachateli až dva roky vězení.

Video
Video se připravuje ...

Trojice, která má co do činění s krádeží věcí z osobního auta v Libni. Policie České republiky

Auto není trezor

Policisté při té příležitosti znovu upozorňují, že auto není trezor. „Proto připomínáme preventivní rady. V první řadě nenechávat nic ve vozidle. I pro pár drobných mincí, které jsou uložené v přihrádce středového panelu, celá řada pachatelů neváhá rozbít okno či vypáčit zámek, čímž samozřejmě majiteli vozu způsobí daleko větší škodu na poškození než na odcizení věcí z interiéru automobilu. Zavazadlový prostor při parkování raději vždy vyprázdnit. A nenechávejte ve svým vozidle otevřené okýnka,“ uvedli policisté.

Fotogalerie
4 fotografie