Celá událost se stala 2. července chvíli po šesté večer. „Čtveřice mladých mužů vstoupila do vestibulu metra Můstek v Praze 1. Při jízdě po eskalátorech jeden z nich bezdůvodně zmáčkl tlačítko pro nouzové zastavení a vlivem toho ztratila osmdesátiletá žena stabilitu a zhroutila se ze schodů dolů,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Mladíci zastavili eskalátor, stařenka spadla a vážně se zranila. (2. července 2023) Policie ČR

Nebohá stařenka utrpěla vážné poranění hlavy a zlomeninu krčního obratle s následným nutným operačním zákrokem. Policisté zveřejnili video, na kterém je celý incident zachycen - mladíci zmáčknou tlačítko a začnou se tomu smát, pak si všimnou, že stařenka nad nimi padá dolů, ani se ale nezastaví a v klidu odcházejí pryč. Následně odjíždějí prvním metrem pryč. 

Kriminalisté po zatím neznámých mužích pátrají. „Detektivové zajistili všechny dostupné kamerové záznamy a zmapovali pohyb této čtveřice až do stanice Černý most, kde se ztratili z dohledu kamer. Do dnešního dne se je kriminalistům, za využití všech operativně pátracích prostředků, nepodařilo vypátrat a tak žádají širokou veřejnost o pomoc,“ uvedl Hrdina s tím, že pokud je někdo poznává nebo má informace o jejich pohybu, má kontaktovat linku 158. Policisté hledají také svědky celé události. 

„Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a v případě dopadení a odsouzení může strávit za mřížemi až deset let,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
8 fotografií