Pražští strážníci zaznamenali mužovo počínání v neděli krátce po půlnoci prostřednictvím kamerového systému. „Muž se u kašny pod Národním muzeem polil hořlavinou, zapálil,“ vysvětluje mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Irena Seifertová.

V pravý čas se u něj probudil pud sebezáchovy. „Skočil do kašny a plameny uhasil. Hlídka dorazila za minutu a našla zmateného muže v šoku, s popáleninami na horní části těla,“ uvádí mluvčí. Muže, který se s psychickými problémy léčí v psychiatrické nemocnici, si do své péče převzali přivolaní záchranáři. „Strážníci také zjistili, že muž byl v celostátním pátrání.“

Video
Video se připravuje ...

V neděli krátce po půlnoci se před Národním muzeem pokusil upálit mladík. (2. červenec 2023) Městská policie hl. m. Prahy

»Víkend sebevrahů«

Naneštěstí nešlo o ojedinělý případ, kdy si během uplynulých dnů někdo dobrovolně chtěl sáhnout na život. Strážníci kvůli těmto důvodům museli do akce hned třikrát. Na Karlově náměstí se muž (54) odhodlával k dobrovolnému odchodu z tohoto světa.

„V parku vyhlížel »vhodnou větev«, na které by se oběsil, a kdyby se mu to nepovedlo, byl rozhodnutý skočit pod soupravu metra,“ uvádí Seifertová. Strážníci proto zalarmovali záchranáře, kteří dotyčného odvezli do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. „Strážníkům řekl, že se s ním rozvedla žena a on už nechce žít,“ vysvětlila Seifertová.

V neděli pak strážníci vyjížděli k teprve 19leté slečně do Opletalovy ulice v centru Prahy. „Snažila se sebepoškozovat,“ uvádí mluvčí s tím, že i tato žena skončila v péči odborníků.

Fotogalerie
5 fotografií