V pátek 28. dubna hodinu před půlnocí policisté z místního oddělení Barrandov kontrolovali odstavenou stavební techniku mezi Barrandovem a Holyní. Probíhá tu totiž výstavba nové tramvajové trati. Ta bývá často terčem vandalů nebo zlodějů, kteří se chtějí bez práce obohatit.

Podobně tomu bylo i v pátek v noci, kdy hlídka pomocí termovize kontrolovala stavební techniku i její okolí. „V pátek 28. dubna hodinu před půlnocí prováděli policisté z místního oddělení Barrandov v rámci výkonu služby vizuální kontrolu odstavených stavebních strojů a přilehlého zemědělského pole od ulice K Barrandovu směrem k obci Holyně. K tomu využili i termovizi. Ta ve vzdálenosti několika set metrů zaznamenala pohyb osoby v poli směřující ke stavební technice,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté se proto začali nenápadně přibližovat, také si všimli, že osoba s sebou nese dva velké kanystry. Bylo tedy nad slunce jasné, co má muž v plánu. „Poté, co podezřelý dorazil k vrtací soupravě, vytáhl baterku a začal si svítit na podvozek stroje a manipulovat s ním. A to byl signál pro policisty, kteří chtěli zamezit kontaminaci pole naftou a krádeži pohonných hmot, a proto muže na místě zadrželi,“ pokračoval Rybanský.

Muž se na místě ke všemu přiznal. Uvedl, že si tímto způsoben chtěl opatřit naftu do svého vozidla, neboť má prázdnou nádrž. Za tímto účelem si přinesl dva dvacetilitrové kanystry a hadice pro odčerpání pohonné hmoty z vrtací soupravy. „Čtyřiatřicetiletý muž byl následně převezen na policejní služebnu k dalším úkonům pro podezření ze spáchání krádeže,“ uzavřel mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi muže, který se snažil odčerpat naftu ze stavební techniky nedaleko Holyně. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií