Romana našli ležet mrtvého v úterý ráno v Divadelní ulici po večírku po předávání literárních cen, které se na Nové scéně konalo 17. dubna. Zpočátku nebylo jasné, co přesně se stalo, pak ale vyšlo najevo, že spadl z ochozu na piazzettě a že na jeho smrti má podíl někdo další. Podezřelého muže zadrželi kriminalisté několik hodin po činu na zastávce Sparta, tedy zhruba 3,3 km od místa, kde Roman zemřel. 

Video
Video se připravuje ...

Zadržení podezřelého ze smrti Romana z Národního divadla. (18. dubna 2023) Policie ČR

Obvodní soud pro Prahu 1 ho ve čtvrtek dopoledne poslal do vazby. „Obviněná osoba byla vzata do vazby. Důvody vazby jsou podle § 67 písm. a), písm. c) trestního řádu, což jsou důvody, kdy je obava z vyhýbání se trestnímu řízení a obava z opakování trestné činnosti,“ řekl Blesku Lukáš Svrček, předseda senátu Obvodního soudu pro Prahu 1. „S ohledem na neveřejnost přípravného řízení nebudeme k věci v současné chvíli poskytovat žádné bližší informace,“ uvedl mluvčí městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Zesnulý Roman D. by za necelé dva měsíce oslavil 49. narozeniny. S partnerkou měl dvě malé dcerky, s nimiž jezdil k moři a na hory. Před měsícem společně lyžovali v tyrolských Alpách. Zlatá kaplička podle informací Blesku chystá pomoc rodině. „S lítostí oznamujeme, že dne 18. dubna tragicky odešel náš dlouholetý kolega a vedoucí projekční kabiny Nové scény Roman D. Roman pomáhal se všemi projekcemi a odbavoval představení. Byl neoddělitelnou částí našeho divadla nejen profesně, ale i lidsky. Romane, budeš nám neskutečně chybět! Upřímnou soustrast rodině i všem pozůstalým,“ uvedl Tomáš Staněk, mluvčí Národního divadla.

Fotogalerie
58 fotografií