Už na konci března tu kvůli zapálené slámé ohořel kočár pražské fiakristky. Její dva kladrubáci byli naštěstí ve výběhu. Týden poté ve stejné lokalitě vypukl požár pneumatik. A v úterý vše vyvrcholilo upálením šesti dospělých jezdeckých koní a dvou poníků.

Existuje video s psychopatem?

Podle informací Blesku mají kriminalisté kamerový záběr s možným pachatelem. Zatímco po něm pátrají, lidé z Císařského ostrova se baví o psychopatovi. „Ty požáry spolu určitě souvisejí. Technická závada ani nedbalost to být nemohla,“ řekl Blesku zdroj obeznámený se situací.

Co vede žháře k útokům? „Komu by vadili koně? Vypadá to spíše na psychicky vyšinutého jedince,“ dodal zdroj. Místní poukazují na možnou souvislost s požárem balíků sena v psychiatrické nemocnici v Bohnicích. „Mají tam také koně,“ připomněl zdroj. Policie ani hasiči se k požárům s ohledem na vyšetřování nevyjádřili, u prvního případu již dříve vyloučili technickou závadu.

Milionové škody

Škody, které ohně napáchaly, dosahují téměř čtyř milionů korun. Majitel koní ji vyčíslil na 3,5 milionu a fiakristku přijde oprava ohořelého vozu na zhruba 200 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Při požáru na Císařském ostrově uhynuli koně. HZS Praha

Fotogalerie
32 fotografií