„Zasahujeme na Andělu, kde měl být zraněn muž po napadení. Zjišťujeme veškeré podrobnosti k případu,“ řekla Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová kolem desáté bez bližších podrobností. „Na místo vyrážela záchranářská posádka s lékařem k napadení 44letého muže. Utrpěl vážná poranění, je převážen při vědomí do motolské nemocnice,“ uvedla Jana Poštová, mluvčí pražských záchranářů.

Siřišťová krátce nato uvedla, že muž byl pobodán. Útočník hned po činu z místa zmizel. Ukrýval se několik hodin, než ho policisté dopadli krátce před druhou hodinou odpolední.

„Před malou chvílí dopadli pražští kriminalisté 35letého podezřelého. V současné chvíli s ním probíhají standardní úkony trestního řízení,” sdělila Siřišťová. K zadržení došlo v Mozartově ulici, která se rovněž nachází na Smíchově.

O den později policisté muže obvinili. „Detektivové 35letého muže obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a zároveň podali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,” sdělila Siřišťová.

Fotogalerie
6 fotografií