Vše se odehrálo 30. října před klubem v Argentinské ulici. Záchranáři tam byli přivoláni k 23letému muži s poruchou vědomí. „Lékaři na vyšetření v nemocnici zjistili, že zranění si nemohl způsobit sám, a tak si případ převzali pražští kriminalisté z 1. oddělení Prahy I.,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Postupným šetřením se začalo ukazovat, co se ten večer stalo. Muže oslovila neznámá mladá slečna a požádala ho o pomoc při péči o svého kamaráda - tomu se prý udělalo špatně a potřeboval se napít vody. „Mladý muž neváhal a při shánění čisté vody byl s největší pravděpodobností napaden. Jeho zranění jsou tak vážná, že bojuje v nemocnici o život a nekomunikuje. S největší pravděpodobností, pokud přežije, zůstane navždy zcela ochrnutý,“ popsal Hrdina jeho krutý osud. 

Kriminalisté by potřebovali s onou mladou dívkou mluvit, jedině ona by totiž mohla pomoci s objasněním případu. Zveřejnili také fotografie napadeného muže a oblečení, které měl ten den na sobě - modrou mikinu, černé kalhoty a černé boty. „Kriminalisté žádají mladou ženu, které se snažil pomoci, aby se přihlásila na linku 158. Stejně tak i kdokoliv jiný, kdo by k případu mohl poskytnout jakékoliv užitečné informace, které by vedly k nalezení útočníka,“ dodal mluvčí s tím, že pachateli hrozí za těžké ublížení na zdraví až deset let vězení.

Fotogalerie
3 fotografie