Do průšvihu se dostal 22letý řidič, kterého si policisté počátkem týdne všimli policisté v centru Prahy a rozhodli se ho zkontrolovat. Zkouška na alkohol byla negativní, tím ale všechna pozitiva pro muže skončila. „Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl s pozitivním výsledkem. Hlídka v průběhu kontroly pojala podezření, že by se ve vozidle mohly nacházet věci pocházející z trestné činnosti nebo omamné a psychotropní látky. Podezření policistů se následně potvrdilo,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

V autě i osobních věcech měl muž ukrytých několik sáčků s drogami, celkem 50 gramů extáze a víc než 40 gramů marihuany. To ale nebylo vše. „Policisté při provedené prohlídce na policejní služebně u muže ve spodním prádle nalezli další sáčky s bílou krystalickou látkou. Provedenou detekcí se ukázalo, že se jedná o kokain,“ dodala mluvčí. 

Mladík je obviněn z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až na dvě léta.

Video
Video se připravuje ...

Policisté u muže našli drogy. (březen 2023) Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie