K dopravní nehodě došlo brzy ráno v úterý 21. února v Malešicích. Řidič osobního vozidla vyjížděl z ulice Na Univerzitním statku směrem do ulice Kampanova. Jenže při odbočce vjel rovnou do protisměru, kudy se akorát řítil autobus linky č. 155. Jeho řidič neměl jinou možnost, než prudce sešlápnout brzdový pedál.

Bleskovou reakcí řidiče autobusu naštěstí nedošlo ke srážce. „Při brzdění došlo v prostoru pro cestující u druhých pravých dveří k pádu jedné z cestujících, při kterém utrpěla zranění, a následkem nichž byla převezena do nemocnice, kde zůstala po ošetření v hospitalizaci,“ vysvětluje mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. Z toho důvodu se policie okolnostmi incidentu zabývá.

Muž a žena

„V době nehody měli v autobuse cestovat i muž a žena, kteří netvořili pár a byli ve věku nad 40 let. Na místě dopravní nehody měl být také řidič bílé dodávky s modrými pruhy nebo nápisy, který vyjížděl z areálu po pravé straně jízdy zúčastněného autobusu,“ uvádí mluvčí. „Od těchto osob a samozřejmě dalších možných svědků bychom rádi přivítali svědectví na lince 158,“ žádá mluvčí širokou veřejnost.

Video
Video se připravuje ...

Rozdíl mezi brzdnou dráhou autobusu a tramvaje při 40kilometrové rychlosti Veronika Foltová

Fotogalerie
7 fotografií