Incident se odehrál v pátek odpoledne ve stanici metra A Hradčanská. „Kolem 16:00 tam dosud neznámý muž vytasil krátkou střelnou zbraň, kterou měl do té doby skrytou za opaskem na zádech, a zamířil do prostoru, kde v tu chvíli stála souprava metra,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský. Ta standardně prázdná nejezdí - a ani v pátek tomu nebylo jinak! Muž tak mířil na vagon plný lidí.

Ozbrojený muž po chvíli zbraň schoval a odešel pryč. Operátoři na tísňové lince zaznamenali několik oznámení od vystrašených svědků. Na místo přijely hlídky s dlouhými zbraněmi. Ozbrojeného muže ani ženu, jež ho doprovázela, ale nenašli. Proto po nich policisté vyhlásili pátrání, s prosbou o pomoc při něm se obrátili i na veřejnost.

Medializace skutku se ukázala jako prozíravý tah. „Nedlouho po zveřejnění pátrací relace se muž poznal v médiích a přišel se sám přihlásit na policejní služebnu ve středních Čechách,“ upřesnil Rybanský později v neděli. „Následně byl převezen na příslušné místní oddělení v Praze, kde se čin stal, a bude podroben výslechu. Policisté zjistili, že se jednalo o pistoli plynovou.“

Fotogalerie
9 fotografií