V sobotu odpoledne na Silvestra uviděla žena silně opilého muže, jak v Bolzanově ulici v Praze 1 mlátí svěho psa. Žena agresora okřikla, aby toho nechal, dočkala se jen sprostých nadávek. Poté zavolala městskou policii. 

Po příjezdu strážníků popsala žena celou situaci podrobněji. Muže, který několikrát po sobě udeřil psa pěstí, si všimla při čekání na tramvaj. Pes pak začal zoufale a nahlas kňučet. V tu chvíli už to žena nevydržela a zakřičela na muže, ten se bránil a začal jí nadávat. 

„Se svým zvířetem si mohu dělat, co chci, třeba ho i zabít. Ten z**d neposlouchal, tak dostal, co si zasloužil.“ řekl troufale čtyřicetiletý agresor strážníkům. Poté začal nadávat i jim. Agresor nadýchal přes tři promile a byl převezen na záchytku. 

Zanedbaný a apatický

„Pes byl apatický, silně zanedbaný, přestože neměl viditelná zranění, působil jako týraný. Strážníci se spojili s pracovnicí úřadu, která rozhodla o odebrání zvířete. Psa pak pracovníci odchytové služby převezli do trojského útulku. Policie podezření na spáchání trestného činu vyloučila,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Osmiletý kříženec byl hodně vystresovaný, v útulku proto dostal uklidňující prostředky. Čtyřnohý chlupáč je zatím stále v péči ošetřovatelů trojského útulku.