Podle dřívějších informací mu hrozí až 10 let vězení, protože je stíhán i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, šlo o sedmnáctiletou dívku. „Vítám, že po pomalu dvouletém čekání budu moci soudu předložit důkazy dokládající mou nevinu. Doposud jsem nemohl probíhající řízení veřejně jakkoliv věcně komentovat, což mělo za následek, že média byla odkázána pouze na jednostranná vyjádření. To se ale brzy konečně změní,“ poznamenal už dříve pro Seznam Zprávy exposlanec.

Policisté Feriho obvinili loni v březnu, státní zástupkyně ho obžalovala v polovině prosince. „Obviněné osobě je obžalobou kladeno za vinu jednání popsané pod třemi skutky a kvalifikované jako dva dokonané trestné činy znásilnění a jeden pokus o trestný čin znásilnění,“ uvedl tehdy mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Policie začala Feriho prověřovat poté, kdy jej několik žen předloni na jaře v médiích obvinilo ze sexuálního nátlaku, obtěžování a násilí. Feri, který měl četné příznivce hlavně u mladé generace, po svědectví žen rezignoval na poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovat ve volbách do Sněmovny. Skončil také v TOP 09 a stáhl se z veřejného života.

Video
Video se připravuje ...

Navrhli obžalovat Feriho ze znásilnění 3 žen! Metál pro Trumpovou a dění na Ukrajině Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
42 fotografií