Informaci serveru Novinky.cz Blesku potvrdila mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. „Mohu potvrdit, že jedním ze zemřelých byl náš zaměstnanec. Případ je stále v šetření Policie ČR,“ uvedla s tím, že zbraň, která zmařila tři lidské životy, nebyla služební.

Čin, který šokoval i protřelé kriminalisty, začala v sobotu 26. listopadu odpoledne šetřit pražská mordparta. U cyklostezky mezi Čakovicemi a Letňany byla nalezena těla tří lidí. „Podle prozatímních zjištění kriminalistů z oddělení vražd se jednalo o dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Jednalo se o druha a družku (34 a 32) a jejich nezletilého syna (2). Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní,“ uvedli následně policisté. Na místě tragédie, na odpočívadle u cyklostezky v parku Havraňák, se záhy objevily svíčky, někdo tam nechal také plyšová zvířátka.

Už krátce poté, co se zpráva o události roznesla po okolí, uvedli starostové Letňan a Čakovic, že se jedná o rodinnou tragédii a že žádné další nebezpečí nehrozí. Zjištění CNN Prima News napovídá, že muž měl namířit zbraň nejprve proti ženě, následně proti dítěti, pak obrátil hlaveň proti sobě. Mělo by se jednat o rodinu žijící v Letňanech. Podle informací CNN Prima News k rodinné tragédii došlo nikoli kvůli sporům, ale kvůli vážné nemoci jejich chlapečka. Případ bude tak nejspíš odložen.

 

Video
Video se připravuje ...

Pražští kriminalisté řeší 3 úmrtí na cyklostezce mezi Letňany a Čakovicemi. Václav Burian

V pondělí se v krematoriu v Motole se zemřelou rodinou rozloučili jejich nejbližší, těla byla uložena ve třech bílých rakvích, které zdobily bílé květiny a stuhy s dojemnými vzkazy.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
74 fotografií