Obřad se konal ve 13:15 v Krematoriu Motol. Všechny tři rakve, v nichž byla těla zesnulých uložena, měly bílou barvu, bílé byly i květiny umístěné v obřadní síni. Uprostřed stála nejmenší, dětská rakev, na níž byl položen medvídek tvořený z bílých a zelených chryzantém. Před rakví na podstavci stál květinový věnec ve tvaru srdce, zdobený bílými květy. Bílou barvu měly i květiny položené na obou dospělých rakvích a také smuteční věnce.

Kolem jedné odpoledne začala na místo přicházet zdrcená nejbližší rodina, se svými milovanými se přišla rozloučit zhruba třicítka lidí. „Mám vás ráda, s láskou maminka – babička“, „Budete nám chybět“, „Navždy spolu“, „Buďte šťastní, bratři s rodinami“ – takové vzkazy poslali zarmoucení příbuzní zesnulým prostřednictvím stuh na smutečních věncích. Při obřadu, který trval desítky minut, promluvil smuteční řečník. Lidé, kteří odcházeli, měli tváře zalité slzami, některé z nich pohltil smutek natolik, že je jejich příbuzní museli podpírat.

Video
Video se připravuje ...

Pražští kriminalisté řeší 3 úmrtí na cyklostezce mezi Letňany a Čakovicemi. Václav Burian

Dvě vraždy a sebevražda

Čin, který šokoval i protřelé kriminalisty, začala v sobotu 26. listopadu odpoledne šetřit pražská mordparta. U cyklostezky mezi Čakovicemi a Letňany byla nalezena těla tří lidí. „Podle prozatímních zjištění kriminalistů z oddělení vražd se jednalo o dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Jednalo se o druha a družku (34 a 32) a jejich nezletilého syna (2). Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní,“ uvedli následně policisté. Na místě tragédie, na odpočívadle u cyklostezky, se záhy objevily svíčky, někdo tam nechal také plyšová zvířátka.

Už krátce poté, co se zpráva o události roznesla po okolí, uvedli starostové Letňan a Čakovic, že se jedná o rodinnou tragédii a že žádné další nebezpečí nehrozí. Zjištění CNN Prima News napovídá, že muž měl namířit zbraň nejprve proti ženě, následně proti dítěti, pak obrátil hlaveň proti sobě. Mělo by se jednat o rodinu žijící v Letňanech. Motiv činu není znám, otázky vzbuzuje také to, že byly oběti v bílých rakvích symbolizujících nevinnost pohřbeny současně se svým vrahem a že dojemné vzkazy od blízkých byly adresovány celé zesnulé rodině.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
74 fotografií