Muž si zavolal taxi v úterý 4. září kolem páté hodiny ranní. Po příjezdu na místo, do ulice Komunardů se odehrála hádka kvůli placení, která se následně vyostřila. Muž-zákazník najednou vylezl z auta a snažil se utrhnout zpětné zrcátko. Na to zareagoval řidič a upozornil muže, aby toho nechal. Odpovědí mu byl úder skleněnou lahví do hlavy. 

Video
Video se připravuje ...

Agresor zaútočil na taxikáře v pražských Holešovicích. Poznáváte ho? Policie ČR

Řidič to pořádně schytal. Nestačilo, že rána byla tak silná, až se lahev rozbila. Útočník pokračoval dál. Vzal dopravní značku a zničil s ní kapotu. Využil i stojan od značky, kterou hodil na čelní sklo. Proti agresorovi se řidič bránil použitím slzného spreje a volal o pomoc na městskou policii. To gaunera vytočilo a jeho pozornost se znovu stočila k nevinnému muži. Srazil ho na zem a začal do muže kopat, pak na něj dupl. Na místo naštěstí přiběhl svědek, kterého se útočník lekl a utekl pryč. 

Poznáváte ho?

„Útočník se zalekl a utekl o několik ulic dál do nočního podniku, kde se domáhal omytí obličeje, neboť proti němu poškozený opakovaně použil slzotvorný prostředek,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský. Tam ho zachytily nainstalované kamery. Policie proto zná podobu útočníka a žádá veřejnost o pomoc. Pokud muže poznáváte, volejte linku 158. Muži hrozí až deset let za mřížemi, napadený řidič skončil v nemocnici s tržnou ránou nad okem. 

Fotogalerie
6 fotografií