K dopravní nehodě došlo v úterý před 9. hodinou ranní. Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martina Kavky se celkem 6 vozů srazilo na Rašínově nábřeží u Palackého náměstí. Ačkoliv vozidel ani zraněných ve výsledku není málo, naštěstí se nestalo nikomu nic závažného.

„U dopravní nehody osobních automobilů na Palackého náměstí zasahuje inspektor, 3 posádky záchranářů i lékař. V péči máme nyní 5 zraněných osob z havarovaných aut, naštěstí nikdo z nich není v kritickém stavu ohrožení života, všichni jsou při vědomí,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová.

Kavka k tomu podotkl, že nehodu nahlásilo jedno z vozidel automaticky za pomocí systému eCall. „K aktivaci dojde například prostřednictvím nafouknutí airbagů nebo předepínače bezpečnostních pásů. Dojde-li ke spuštění systému, vytvoří se a odešle balíček dat. Ten se skládá z VIN kódu, aktuálního času dopravní nehody, polohy vozidla včetně jeho směru nebo počtu zapnutých bezpečnostních pásů. Balíček je odeslán během 15 vteřin. Díky němu záchranné složky ví, jakými bezpečnostními prvky havarované vozidlo disponuje a kde se havarované vozidlo nachází nebo kolik v něm cestuje osob,” uvedl s tím, že pro záchranné složky se jedná o nadmíru užitečnou pomůcku.

Video
Video se připravuje ...

Ke karambolu několika automobilů došlo na Rašínově nábřeží u Palackého náměstí. (18. říjen 2022) David Malík

Fotogalerie
12 fotografií