Šestatřicetiletá matka dvou dětí d loňského dubna čekala svého třetího potomka. Své těhotenství však před okolím i před svým partnerem, se kterým je 15 let, tajila a přibývající váhu maskovala volným oblečením. Podle svých slov, které vypověděla u soudu, své těhotenství příliš neřešila, spíše se zaobírala partnerovou nevěrou.

S partnerem žena pracovala v jedné restauraci, kde si našel i milenku. „Bylo to hodně bolestivé, koukat se na ně dva, měla jsem nevěru v přímém přenosu,“ komentovala to podle servru Novinky u soudu žena.

Do práce chodila až do posledního dne. Když jí začaly v práci kontrakce, odešla domů. Bylo to ale tři dny před Štedrým dnem a její dvě děti byly také doma. Proto obžalovaná odešla do sklepa, kde v jedné z kójí porodila syna.

 „Jediné, co si pamatuju, je to, že jsem během porodu na několik vteřin omdlela. Když jsem porodila, zjistila jsem, že je to chlapeček. Moc neplakal. Zabalila jsem ho do deky,“ popisovala u soudu žena. „Co pak následovalo, si moc nepamatuju. Byl tam nějaký květináč, a tak jsem ho tam položila. Po tom, co jsem dítě zabalila do deky, mám výpadky paměti,“ doplnila. Dítě podle pitvy zemřelo na udušení a nevhodnou polohu těla, mělo zmačkaná žebra i obratle.

Druhý den ráno vstala a šla normálně do práce. „Nic jsem si neuvědomovala, nad ničím jsem nepřemýšlela, fungovala jsem jako robot,“ uvedla u soudu. Když se na Štědrý den partner vrátil z práce domů, bylo mu divné, že jeho partnerka najednou výrazně zhubla. Ta se mu nakonec se vším přiznala. „Všechno se mi to začalo vracet,“ řekla soudu. Den po Štědrém dnu se žena i s mrtvým synem šla přihlásit na policii. Ženě hrozíí odsouzení na 20 let, případně až výjimečný trest.

Vražda (ilustrační)
Autor: profimeda.cz