Dvojice napadla muže koncem května před nákupním centrem ve Vršovicích v Praze 10. Celý incident odstartoval konflikt mezi ženou a napadeným mužem kvůli mobilnímu telefonu. Do hádky se vmísil ženin přítel, jenž muže pobodal nožem.

Video
Video se připravuje ...

Celostátně hledanou dvojici zadrželi kriminalisté na Florenci. Policie ČR

„Podezřelá po napadení poškozeného držela. Když se mu podařilo z jejího sevření vyvléknout, řvala na něj, že ho zabije,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Zraněnému muži se podařilo utéct do vedlejší ulice, kde následně zkolaboval. Dvaatřicetiletého muže si všiml kolemjdoucí a zavolal záchrannou službu. Případem se začali zabývat kriminalisté a po dvojici bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Úspěšní byli policisté z oddělení Metro, kteří v úterý odpoledne na Florenci kontrolovali podezřelou ženu. Ta se jim snažila na eskalátorech utéct. „Policisté ji doběhli a provedli u ní lustraci, kterou zjistili, že je v celostátním pátrání pro podezření ze spáchání trestného činu vražda,“ uvedla Siřišťová.

Spadla klec

Protože u sebe žena měla psa, policisté ji požádali, aby zavolala někoho, kdo se o zvíře postará. Na pomoc nepřišel nikdo jiný než již zmíněný přítel ženy. Nejspíš nečekal, že ho policisté taktéž zkontrolují, přestože i on byl celostátně hledaný. U muže hlídka našla nůž a šroubovák.

„Kriminalisté sedmatřicetiletého muže obvinili, a to ze spáchání trestného činu vražda ve stadiu pokusu,“ dodala Siřišťová. Muži hrozí dvacet let za mřížemi. Žena byla obviněna z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví a hrozí jí až dva roky v base.

Fotogalerie
4 fotografie