Co ponoukalo útočníka k tomu, aby se zachoval tak, jak se zachoval, nyní řeší policisté. Ti po něm také pátrali, už se ho podařilo najít. „Na základě zveřejněné pátrací relace se ke kriminalistům dostalo několik poznatků, které vedly ke ztotožnění podezřelého. Dvaatřicetiletého muže kriminalisté vyslechli a ten se jim k činu doznal. V současné době kriminalisté čekají na výsledek znaleckého posudku, na jehož základě bude poté podezřelý obviněn,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Co se stalo? Do jedné z večerek na Ortenově náměstí nakráčel koncem loňského roku neznámý muž. „Jeden ze zákazníků si po jedenácté hodině večerní všiml, jak neznámý muž bere zboží, které si strká do batohu, a tak ho napomenul,“ popisuje mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

To, co se dělo posléze, svědčí o pravdivosti rčení: Pro dobrotu na žebrotu. Zloděj totiž zákazníka napadl pěstmi a z prodejny rychle odešel. „Během chvíle se ale vrátil s teleskopickým obuškem a pokračoval v útoku ranami do oblasti hlavy, čímž poškozenému způsobil krvácivé zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření,“ uvedl mluvčí.

Útočníkovi hrozí v případě odsouzení až tři roky za mřížemi. „Po znaleckém posudku, který vyhodnotí útok železnou tyčí na oblast hlavy, se může trestní sazba zvýšit až na osm let,“ uzavírá mluvčí.