Smíchovští policisté vyšetřují případ od začátku prosince minulého roku. Do obchodu s potravinami v Plzeňské ulici v Praze 5 přišel muž bez respirátoru. Ostraha zákazníka hned u vstupu upozornila, aby si respirátor nasadil. Muž upozornění vesele ignoroval a šel dál nakupovat. 

Člen ostrahy se muži postavil do cesty, aby mu zabránil jít dál. To si zákazník nenechal líbit a respirátor stále odmítal nasadit. Mezi mužem a ostrahou následně došlo ke slovní přestřelce, která se vyostřila. Muž napadl člena ostrahy pěstí! Ten se začal bránit a došlo ke rvačce.

Operace

„Po rvačce musel napadený člen ochranky vyhledat lékařské ošetření, neboť mu útočník způsobil zlomeninu dolní čelisti, což si vyžádalo lékařský zákrok v podobě operace. Pří té mu byla čelist zpevněna dvěma titanovými destičkami a šesti šrouby,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Celý konflikt zaznamenaly kamerové záznamy, policie je zveřejnila a požádala veřejnost o pomoc s pátráním po útočníkovi. „Na základě zveřejnění pátrací relace se muž včera v odpoledních hodinách dostavil na policejní služebnu, kde podal k celé věci vysvětlení. V průběhu výslechu se k činu doznal a uvedl i okolnosti, které ho k napadení vedly,“ doplnil mluvčí 13. ledna.

Fotogalerie
5 fotografií