Incident se v budově ministerstva odehrál v pondělí 25. října. Na záznamech, jež policisté zveřejnili, je vidět muže v kapuci. S železnou tyčí v ruce prudce rozrazí vstupní dveře, rychlým krokem zamíří k turniketům, kterými se protáhne, a pokračuje po schodech nahoru. 

„Během chvíle však nezvaného hosta zadrželi pracovníci security služby, přibližně metrový roxor mu vzali z ruky a snažili se muže vytlačit zpět ke vstupním dveřím, což se jim během několika desítek vteřin podařilo,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Poznáváte ho?

To potvrdilo i ministerstvo. „Při uvedeném incidentu nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani k vyhrožování dalším osobám. Dotyčný byl ostrahou ministerstva zdravotnictví zadržen a následně vyveden ven z objektu. Po zkušenosti s touto události bude modernizovaný kamerový systém a další bezpečnostní opatření," uvedlo na dotaz ČTK.

Muž se nehodlal vzdát snadno, u vchodu se pak znovu dožadoval vstupu s ním, že se „chce dostat do vyšších pater“. Po chvíli pochopil, že jeho snažení je marné, a z místa odešel. „Pokud podezřelého poznáváte, kontaktujte linku 158,“ žádá Rybanský. Za vyhrožování s cílem působit na úřední osobu hrozí muži až tři roky vězení.

 

Video
Video se připravuje ...

Muž vtrhl 25. října 2021 na ministerstvo zdravotnictví se železnou tyčí. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií