„U zastávky Hlavní nádraží stojí skupinka feťáků a jeden z nich tu máchá pistolí!“ Tak znělo oznámení, které strážníci přijali ve středu krátce před polednem na lince 156. Hlídka ihned vyrazila na místo, kde skupinu skutečně našla, nikdo z nich však zbraň v ruce nedržel. „Když se ale strážníci začali vyptávat, jak to bylo, jeden z mužů se přiznal, že se zbraní manipuloval, ale že se jednalo jen o airsoftovou pistoli. Tu pak 21letý mladík vytáhl z batohu,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

To už do toho ale začal vstupovat další muž (27) s tím, že i on si s pistolí hrál. Pak však začal strážníky slovně napadat a choval se agresivně. „Na výzvy, aby s tím přestal, nereagoval, proto proti němu hlídka použila donucovací prostředky. S 2,31 promile byl následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala mluvčí s tím, že zbraň strážníci odebrali a budou ji spolu s oznámením o přestupcích předávat správnímu orgánu. 

Video
Video se připravuje ...

Skupinka narkomanů si u hlavního nádraží hrála s pistolí, jeden z nich skončil na záchytce. (29. září 2021) Městská policie Praha

Fotogalerie
6 fotografií