Nehoda se odehrála krátce před druhou odpoledne. V podjezdu pod magistrálou mezi hlavním nádražím a zastávkou Seifertova se srazily dvě tramvaje. Podle prvotních informací měl řidič jedné z nich zůstat zaklíněný v kabině, vyproštění ale podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky nakonec nebylo třeba.

„Na místě je záchranářská posádka, dojíždí tam druhá a také inspektor,“ řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová kolem druhé hodiny odpoledne. Prvotní informace hovořily o dvou zraněných dětech, Poštová později upřesnila, že se zranily dvě dospělé ženy a řidič tramvaje. Podle mluvčí všichni utrpěli lehká zranění a byli převezeni do nemocnice

Mezi hlavním nádražím a Florou, resp. nákladovým nádražím Žižkov nejezdily zhruba dvě hodiny tramvaje, omezení se týkalo linek 5, 9, 15, 26. „V úseku Masarykovo nádraží - Želivského - Flora je zavedena náhradní autobusová doprava X26,“ uváděl Dopravní podnik Praha na webu. Provoz byl obnoven před půl čtvrtou. Okolnostmi nehody se zabývají policisté.

Fotogalerie
9 fotografií