Motorkáře si všimli policisté v ulici Na Balkáně v úterý odpoledne. Rozhodli se řidiče zastavit a zkontrolovat. Když spustili majáky, řidič šlápl na plyn a rychle ujížděl pryč. 

Video
Video se připravuje ...

Motorkář bez řidičáku se snažil ujet policistům. Projel několik křižovatek na červenou, zastavila ho až kolona stojících vozidel Policie ČR

„Po chvíli sjel motorkář do ulice Pod Šancemi a pokračoval ve své nebezpečné jízdě," uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté si na pátrací akci zavolali kolegy. Motorkář svou nebezpečnou jízdou ohrožoval okolí, když projel několik křižovatek na červenou.

Nezvládl řízení

Řidiče zastavila až kolona na světelné křižovatce ulic Spojovací a K Žižkovu. Nezvládl manévrování mezi stojícími vozidly a havaroval. Motorkář ale do poslední chvíle bojoval, motorku zvedl ze země a snažil se ujet. V tom mu zabránili policisté a nasadili pouta. 

„Lustrací v dostupných evidencí bylo zjištěno, že muž má platný zákaz řízení a byl několikrát řešen za majetkovou trestnou činnost," řekla Siřišťová. Řidič si stěžoval na bolest nohy, proto mu policisté zavolali záchrannou službu. Test na drogy i alkohol odmítl. Devětatřicetiletému muži hrozí až dva roky v base. 

Fotogalerie
4 fotografie