Velice nepříjemný incident má za sebou seniorka (67) bydlící na pražském sídlišti Prosek. Ve středu 27. ledna se po půlnoci vracela domů z práce, když ji oslovil neznámý muž s žádostí o drobné. Žena odpověděla negativně a odešla, muž jí však následoval a po několika desítkách metrů ženu napadl a povalil na zem.

Přestože se poškozená bránila a křičela o pomoc, násilím jí vytrhl kabelku a utekl pryč,“ vysvětluje mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. V té době pochopitelně platil noční zákaz vycházení, pomoci se tak žena nedovolala a lupič si v kabelce odnesl několik tisíc korun. „Na útěku muže zachytily bezpečnostní kamery, které kriminalisté během šetření zajistili.“ Právě kamerové záznamy sehrály v odhalení a chycení pachatele velkou roli. A také paměť okradené ženy, která policistům dala detailní popis zloděje. „Díky tomu bylo zjištěno, že týž muž se stejné trestné činnosti dopustil znovu. Sedmdesát kilometrů od Prahy ve městě Louny přepadl 1. února opět seniorku,“ líčí Siřišťová.

Vazba a vězení

Policisté si na zloděje počíhaly v Praze 3. Při zatknutí se k oběma skutkům přiznal. „Za trestné činy loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uvádí mluvčí s tím, že zloděj si již v minulosti odkroutil za podobné krádeže pět let ve vězení. Dotyčný je momentálně ve vazbě. „Vzhledem k těmto skutečnostem se dá předpokládat, že k rokům již strávených ve vězení se přidají další,“ uzavírá mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj recidivista napadl ženu na Střížkově a ukradl ji kabelku. Policisté ho vypátrali na Žižkově. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie