„Trestní stíhání obviněného dále pokračuje. Stížnost, která směřovala proti usnesení policejního orgánu, kterým bylo zahájeno trestní stíhání, byla jako nedůvodná koncem minulého měsíce zamítnuta,“ řekl Právu Cimbala. Podle státní zástupkyně postupovala policie v souladu se svými právy a povinnostmi vyplývajícími z trestního řádu.

„S ohledem na zjištěné a odůvodněné skutečnosti byl pak postup policejního orgánu přiléhavý, respektive zákonný. Prozatím zjištěný skutkový stav, který z nashromážděných důkazů vyplývá, vedl k zahájení trestního stíhání, které nadále pokračuje,“ uvedl Cimbala. 

Nad tím, čeho se muž dopustil, zůstává zdravý rozum stát. Psychicky zjevně narušený šílenec děsil od pátku 25. června až do úterý 29. června obyvatele Prahy a středních Čech - ten pátek totiž započal svou pomstu za domnělá příkoří z minulosti. Exkolegyni poleptal ten den u firmy Aero Vodochody kyselinou, u dveří ve svém bytě pak nastražil výbušninu, která při zásahu zranila policistu, a nakonec v úterý vešel do budovy úřadu práce v pražské Bělehradské ulici a zastřelil jednu ze zaměstnankyň, která mu dříve opakovaně nepřiznala podporu v nezaměstnanosti.

Spadla klec

Po několikahodinovém pátrání ho v úterý v 15:00 v Palackého ulici v centru Prahy dopadla kriminálka. Měl u sebe nelegálně drženou zbraň, další zbraň - podomácku vyrobenou brokovnici - objevila policie v jeho autě. Muž hned po zadržení putoval do cely předběžného zadržení, Obvodní soud pro Prahu 2 ho následně poslal do vazby.

Viněn je celkem z pěti trestných činů. „Trestní stíhání obviněného je vedeno pro více závažných trestných činů, a to pro zločin těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, přečin poškození cizí věci, zločin vraždy a zločin vraždy ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu s přečinem nedovoleného ozbrojování,“ napsal už dříve Blesku Cimbala.

Jak už dříve informoval deník Právo, Jiří D. následně podal stížnost proti usnesení o zahájení jeho trestního stíhání, která byla zamítnuta.

Video
Video se připravuje ...

Takhle policisté dopadli šíleného vraha v centru Prahy 

Fotogalerie
81 fotografií