Aktuální kauza kolem Jana Kočky se začala psát 13. července, kdy byl spolu s dalšími dvěma muži zadržen zásahovkou v centru Prahy. Muži nejprve putovali do cely předběžného zadržení, policie přitom navrhla jejich vzetí do vazby.

„Trojice v půlce června vyhrožovala a následně fyzicky napadla poškozeného (57), kterého násilím nutila k převodu jeho firmy. Při odchodu mu jeden z mužů vyrval ze zdi bezpečnostní kameru, která celý incident natáčela. Poškozený po napadení utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice,“ popsala tehdy policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Obviněný (54) byl vzat do vazby, neboť byla shledána důvodná obava, že by mohl ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky. Co se týče dalších dvou, jeden z nich byl vzat do vazby ze shodného důvodu, druhý byl propuštěn ze zadržení,“ sdělil po skončení jednání soudu Blesku státní zástupce Tomáš Saňa s tím, že kauza stojí na tvrzení svědků.

Ve vazbě si nicméně Jan Kočka nepobyl dlouho, což dokládají zmíněné fotografie ze sociálních sítí, na kterých je po delší době znovu činný. Vyjádření k celému případu Blesk zjišťuje.

Rodina kolotočářů

Kočkovi jsou známá rodina, která každoročně připravuje tradiční matějskou pouť. Na jejím organizování se podílí už od poloviny 60. let, kdy otec Jana Kočky Václav Kočka starší (80) dokonce s pouťovými atrakcemi objížděl i Sovětský svaz nebo jiné země východního bloku. Matějskou každoročně navštěvují desetitisíce návštěvníků, loni však její trvání neblaze ovlivnil koronavirus a z týchž důvodů se ani letošní ročník neuskutečnil.

Video
Video se připravuje ...

Kočkův advokát Vlastimil Rampula. Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
40 fotografií