„U vážné dopravní nehody zasahují čtyři posádky rychlé zdravotní pomoci, lékař, instruktor provozu i letecká záchranná služba,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „Celkem jsme pečovali o šest zraněných osob, dvě z toho byly zraněny těžce, jedna uvedena do umělého spánku, čtyři lehce - mezi těmi byly i tři děti,“ dodala Poštová.

Tu museli z vozu vyprostit pražští hasiči. „Na sjezdu z Vyskočilovy ulice zasahují jednotky z Krče a Sokolské u dopravní nehody,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka, který dodal, že osobu se podařilo vyprostit. Doprava v ulici 5. května je v důsledku nehody silně omezená. „Nehodou byly poškozeny čtyři osobní automobily a jeden autobus bez cestujících. Nyní provádíme zajištění místa po nehodě,“ dodal Kavka.

Policejní honička

„Chvíli po sedmé se ozvala šílená rána, znělo to jako výbuch. Hned nato přiletěl vrtulník,“ řekla Blesku obyvatelka jednoho z nedalekých bytů. Podle majitelky autobusu, který má velmi poškozenou zadní část, ale pravděpodobně i spodek, došlo k nehodě v důsledku honičky. „Byla tady honička,“ připustila redaktorovi Blesku. Že byl v danou chvíli autobus prázdný, bylo podle ní dílem štěstí. „Řidič cestující právě vyložil,“ doplnila.

Informaci potvrdila Policie ČR. „Řidič vozidla, které bylo odcizeno v ranních hodinách, ujížděl policejní hlídce, podle předběžných informací v rychlosti 200 kilometrů v hodině, nezvládl řízení a havaroval. Zranil jak sebe, tak i spolujezdkyni, pro kterou musel přiletět vrtulník,“ sdělil pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. „Podezřelého jsme zadrželi a nyní budeme vyšetřovat okolnosti celého případu.“

Video
Video se připravuje ...

K vážné dopravní nehodě došlo ve Vyskočilově ulici v pražské Michli. (22. června 2021) Václav Burian

Fotogalerie
75 fotografií