Konflikt mezi prodavačem a agresorkou se odehrál v pondělí dopoledne v centru Prahy. Když pražští strážníci dorazili na místo, žena už byla z obchodu venku. Hlídka ji našla před vchodem, kde rozhazovala věci z batohu a nadávala kolemjdoucím. 

Prodavač strážníkům sdělil, jak to celé bylo. Žena prý začala být agresivní po tom, co ji muž upozornil na chybějící respirátor. Místo toho, aby si ochranu dýchacích cest nasadila, prodavače urážela a dokonce mu vyhrožovala smrtí! Poté vytáhla z batohu teleskopický obušek a chtěla zaútočit.

Prodavač zavolal městskou policii a vytáhl na ženu svůj obušek. Agresivní „hrdinka“ se zalekla a vyběhla z obchodu. „Při jednání se strážníky si třicetiletá žena odmítala zakrýt dýchací cesty, pokračovala ve verbálních útocích a jevila známky požití omamných a psychotropních látek. K jejich aplikaci se strážníkům po chvíli sama přiznala,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. 

Injekční stříkačky

Žena na výzvy strážníků nereagovala, dokonce se pokusila jednomu ze nich dát ránu do obličeje. Proto nakonec skončila v poutech. Hlídka u agresorky našla šest kusů injekčních stříkaček, ty strážníci uložili do kontejneru určeného na nebezpečný odpad. „Ženu si převzali do péče přivolaní záchranáři a věc byla oznámena správnímu orgánu, který je oprávněn ve věci rozhodnout,“ dodala Ernestová.