Na oznámení vyjížděla městská policie do centra Prahy ve čtvrtek dopoledne. Na Smetanově nábřeží uviděli vystrašenou ženu, kterou muž tlačil na zaparkovanou dodávku a přitom na ni křičel. 

Muž se pustil do absurdních výmluv. Žena prý byla opilá a nemohla vstát, on ji chtěl pomoci. Při pohledu na zuboženou ženu bylo hlídce hned jasné, že pravda je někde jinde. To, že agresor lže, potvrdil i svědek, který celý incident viděl. 

Strážníci dvojici rozdělili a vyslechli jednotlivě. Muž si na své verzi stále trval, žena uvedla, že se dotyčného bojí a že ji zbil. Žena nechtěla podstoupit lékařské ošetření a zároveň odmítla podat trestní oznámení. Požádala však strážníky, aby mohla z místa odejít dřív, protože se bojí, že ji muž bude sledovat. 

Skončil v poutech

Muž odchod ženy zaregistroval a začal být znovu agresivní. „Zákonné výzvy ignoroval, a když se strážník pokusil ženu chránit, zaútočil na něj. To, že jeho obětí není tentokrát bezbranná žena, ale vycvičení profesionálové, pocítil velmi rychle. Byl sveden na zem a obtěžkán služebními pouty. Přivolaní policisté vyloučili trestný čin, proto se přestupkovým jednáním muže bude nyní zabývat správní orgán,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.