Youtubera známého jako MikeJePán zadrželi policisté v úterý, údajně ho chytli přímo při činu, když si na benzince přebíral peníze. „Mohu potvrdit, že byl v úterý realizován policejní úkon zadržení podezřelé osoby v souvislosti s možným podezřením ze spáchání trestného činu vydírání,” řekl Blesk.cz v úterý bez bližších informací mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. O den později uvedl, že státní zástupce podal návrh na jeho vzetí do vazby.

Právě o ní v pátek od 10:00 rozhodoval Obvodní soud pro Prahu 6, jednání bylo neveřejné. Mike Pán dorazil k soudní síni v pruhovaném triku s dlouhým rukávem v doprovodu policejní eskorty, spoutané ruce si zakrýval bledě modrým sakem. Na místě na něj čekala jeho známá, která hlasitě vzlykala. „Nebreč,“ konejšil ji youtuber. Podpořit ho přišli i další známí, kteří si na místě natáčeli videa.

Po zhruba hodině a půl od začátku jednání Mike Pán vyšel s jásotem ze soudní síně bez pout, se známými se začal objímat. „Mám svoje věci zabalené v igelitce a jdu domů,“ řekl přítomným novinářům. „Pan obviněný byl propuštěn ze zadržení na svobodu. Odůvodnění ze strany soudu je takové, že ten návrh nebyl řádně odůvodněn,“ komentoval po skončení jednání jeho advokát Václav Voříšek.

Mike Pán vešel v obecné povědomí coby youtuber MikeJePan. Ve svých videích často páchal různé dopravní či jiné přestupky, které měla nejčastěji řešit Městská policie hl. m. Prahy. Jejich příslušníky při tom nezřídka zesměšňoval a zákroky jim všemožně komplikoval. Nejspíš i z toho důvodu byl jeho kanál na YouTube v roce 2018 smazán. Později vešlo ve známost, že svá videa točil jako reklamní kampaň na svůj projekt zabývající se pojištěním proti pokutám.

Mike Pán u soudu:

Video
Video se připravuje ...

Youtuber MikeJePan před soudem, 5. února 2021. Blesk.cz - David Malík

Naposledy na sebe mladík upozornil minulý týden, kdy rozmístil na Karlově mostě tři vozidla, což byl údajně protest proti pochybení končícího ředitele policie v Libereckém kraji Vladislava Husáka, který se 23. ledna zúčastnil pompézní oslavy narozenin exposlance Petra Bendy (ČSSD) v teplickém hotelu Prince de Ligne. Fotografové Blesku tehdy zdokumentovali účast exposlance Milana Hniličky (ANO) či bývalého premiéra Jiřího Paroubka.

Fotogalerie
27 fotografií