Téměř měsíc od nálezu těla Niny promluvila před kamerami její sestra. Zdrcená dívka pro CNN Prima News řekla, že „„nikomu na světě bych nepřála, aby přišel o blízkého takovým způsobem, protože nikdo nemá tušení, jak moc to bolí,“ prozradila se slzami v očích.

Nikoho normálního by nenapadlo

Bližší informace o případu nemohla prozradit, neboť podepsala pro policii mlčenlivost, přesto se redaktorka zeptala, jak se znala s Janem, jehož sebevražda podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové s vraždou Niny souvisí: „Můj kamarád to nebyl, ale viděla jsem ho několikrát osobně. Nevím. Nikoho normálního by nenapadlo něco takového udělat. Nevím, co k tomu víc říct,“ uvedla sestra.

O vrahovi Niny není stále jasno. Podle vyjádření známých Jana, měl psychické potíže. Jedna žena na sociální síti nepřímo uvedla, že mohl trpět duševní chorobou. „Nemám jiné vysvětlení než tohle: Stačí, aby měl člověk duševní nemoc a byl na delší dobu zavřený doma, zbavený všeho, co ho drží nad vodou. Pak může přijít nebezpečný zkrat. Takže tu máme další oběti lockdownu – ne přímo koronaviru, ale v přímém důsledku,“ napsala žena, která tak naznačila, že za násilnou smrtí Niny mohl stát právě Jan. Nic podobného však policisté dosud nepotvrdili. 

Zakládají nadační fond

Podle CNN Prima News by se mělo vyšetřování nejdříve posunout na začátku příštího roku, kdy by měla policie obdržet znalecké posudky. Rodina Niny mezitím sbírá finance na vybudování Ninina snu. Zavražděná dívka si totiž přála vytvořit v Česku moderní dům pro seniory.

Policisté nalezli v pondělí 9. listopadu tělo Niny v oboře Hvězda.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v pondělí nalezli v oboře Hvězda lidské tělo bez známek života. Pátrali při tom po pohřešovaných Janovi a Nině. (9. listopad 2020) Václav Burian

„My jsme celkově úplně na počátku. Vzhledem k tomu, že to byla v ten moment úplně spontánní reakce a neměli jsme v tu chvíli ani žádné pevné očekávání. Teďka zakládáme nadační fond a začali jsme s první fází, že jsme shromáždili všechny, co nám chtěli nějakým způsobem pomoci radou nebo zkušeností,“ popsala současný vývoj sbírky. Ve čtvrtek 3. prosince ve 20:00 byly vybrány 4 247 031 korun. 

Fotogalerie
68 fotografií