Pro svůj lup si muž vybral rodinný dům na západě Prahy. Nejprve rozbil okno v přízemí, vlezl dovnitř a začal prohledávat dům. Jenže hluk zloděje probudil ženu, která šla zkontrolovat, co se děje.

„Cizího muže s dřevěnou latí v ruce zahlédla ze schodiště. Ten na ni začal okamžitě křičet a požadovat klíče od vozidla a peněženku. Pokud tak neučiní, dům zapálí,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Žena byla velmi vystrašená a z obavy o život svůj i dětí, které v tu chvíli spaly v ložnici, lupiči vyhověla. Ihned zavolala policisty a podle Rybanského jim řekla, že vůz pravděpodobně odjel směrem do Dejvic.

Ukradené auto zničil

„Podezřelý o chvíli později zablokoval odcizeným vozem v křižovatce ulic Zelená a Jugoslávských partyzánů jiného účastníka silničního provozu a pokusil se nasednout do jeho vozu,“ popisuje další cestu podezřelého mluvčí. Do druhého vozu se však nedostal, a proto pokračoval v poškozeném voze, který však kvůli poruše nemohl dál jet. „Na křižovatce ulic Zelená a Zemědělská byl nucen vůz odstavit a pokračovat po svých. Do vytipované oblasti se během chvíle sjelo několik policejních vozů a policisté začali propátrávat okolí. Hodinu od oznámení podezřelého zadrželi policisté dopravní služby schovaného pod zaparkovaným vozem v areálu nedaleké školy,“ sdělil Jan Rybanský.

Se zadrženým mužem poté kriminalisté zahájili trestní stíhání pro spáchání trestných činů loupež a omezování domovní svobody, za což v případě odsouzení hrozí až deset let. Osmadvacetiletý obviněný je stíhán vazebně.