Ukradl z auta peněženku i s doklady včetně platební karty a rozhodně nehodlal ztrácet čas. Zloděj hned začal z cizího nakupovat alkohol a cigarety. Majitel karty měl však o všem přehled – chodily mu totiž SMS z internetového bankovnictví. Věděl tak, kde přesně se zločinec pohybuje i za kolik nakupuje.

Okradený mladý muž se hned vzápětí obrátil na hlídku strážníků. Právě v tu dobu zloděj prováděl pátou platbu na benzince v ulici U Nákladového nádraží na pražském Žižkově. „Strážníci se spojili s další hlídkou, která byla poblíž, a začali společně po dotyčném pátrat. Od obsluhy čerpací stanice zjistili popis muže, který měl být středně vysoký a hubený. Vzápětí přišla další SMS, tentokrát z prodejny potravin v ulici Jana Želivského,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Nedaleko prodejny pak hlídka muže odpovídajícího popisu uviděla. Sotva lump spatřil auto s majáky, dal se na útěk, daleko ho ale nohy nezanesly. „Pomocí donucovacích prostředků včetně pout byl následně zpacifikován. Před převozem 38letého podezřelého na policejní stanici u něj strážníci našli zavírací nůž a na těle připevněné pákové kleště,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci na Žižkově zadrželi muže, který ukradl platební kartu. Městská policie Praha

Fotogalerie
5 fotografií