V pondělí odpoledne řešila hlídka v Karlově ulici přestupek. V jednom ze zaparkovaných aut si všimla muže (33), který seděl na místě řidiče. Měl skelný pohled, zúžené zorničky a roztěkané pohyby. 

Zfetovaný bez řidičáku

Zanedlouho tentýž muž projížděl se svým vozem ulicí Na Perštýně. Strážníci ho zastavili a vyzvali k předložení dokladů. Muž u sebe ovšem řidičský průkaz neměl.

"Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu skončila negativně, ale přítomnost návykových látek test potvrdil. Řidič byl omezen na osobní svobodě a předán k dalšímu šetření státním kolegům," tvrdí mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Zapomněl na světla

Aby toho nebylo málo, jen o pár hodin později, kolem druhé hodiny ráno, si hlídka všimla řidiče, který si to pálil Wilsonovou ulicí bez rozsvícených světel. Strážníci ho dostihli až na Václavském náměstí. 

Řidič neměl doklady, postrádal je dokonce i jeho spolujezdec. „Lustrací bylo zjištěno, že 27letý řidič není držitelem řidičského oprávnění. Provedený test u něho navíc odhalil užití návykových a omamných látek. I tento řidič skončil pro podezření z trestného činu na služebně Policie ČR," uvádí Seifertová.