Jako na střelnici si ve středu večer připadali štamgasti v hospodě U Zlatého tygra. Partička čtyř kluků a dvou dívek to nejspíš přehnala s alkoholem a v lokále odpálili ohňostroj přímo na stole. 

„Všiml jsem si jich už venku, když jsem kouřil. V hospodě jsem byl s přáteli na pivu. Najednou začalo střílení petard a kouř. Frajer se to snažil hasit ještě nějakou vázou, protože měli oslavu, ale to se mu nepovedlo,“ popsal Blesku očitý svědek David Groger.

Oslava se tedy pořádně zvrtla. „Když viděl, že to neuhasí, taky vyběhl ven. Ale zapálili to vědomě, ne nechtěně. Asi to neplánovali, ale pak měli takovej ožralej nápad,“ myslí si Groger. „Byl to mazec, lidi rychle vybíhali ven. Spousta z nich měla propálené oblečení,“ dodal Groger. 

Partička se snažila rychle z místa utéct, ale jednomu výtržníkovi se to nepodařilo a skončil v poutech. „Přijali jsme na linku 158 od městské policie oznámení, že v restauraci U Zlatého Tygra v Husově ulici mělo dojít s největší pravděpodobností k použití venkovní pyrotechniky uvnitř restaurace,“ uvedla k případu mluvčí pražské policie Lucie Drábková. 

Dodala, že na místo vyjela hlídka policie, veškeré příčiny jsou podle ní v šetření. „Venku na ulici šel akorát strážník, a pak přijela i policie rychle,“ dodal Groger.