Podle policejního mluvčího Jana Daňka došlo k pobodání po krátké hádce v prostorách metra, která přerostla ve vzájemnou strkanici. „V prostorách obchodního centra jeden z mužů vytáhl nůž a pobodal toho druhého,“ uvádedl Daněk. Na místo podle redaktora Blesk.cz, který tu byl přítomen, vyrazilo hned osm policejních vozů, jejichž posádky útočníka zpacifikovaly.

„Pobodaný muž skončil v péči záchranářů, zatímco útočníka jsme zadrželi,“ doplnil Daněk. Mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová k tomu sdělila, že pobodaný muž musel být urychleně převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení do vinohradské nemocnice. „Muže zhruba ve věku 40 let jsme kvůli silnému krvácení museli uvést do umělého spánku. Zajistili jsme mu dýchací cesty a zastavili krvácení,“ upřesnila.

22letý útočník teď čelí trestnímu stíhání z pokusu o vraždu. „Podle všeho se muži neznali a spouštěčem incidentu bylo, že se srazili na nástupišti v metru. Jak poškozený, tak podezřelý jsou české národnosti,“ dodal Daněk později. Policisté podali návrh na vzetí útočníka do vazby, tomu soud vyhověl.

Video
Video se připravuje ...

5. prosinec 2019: V obchodním domě na Floře napadl jeden muž druhého nožem. Podle prvotních informací mělo pobodání následovat po vzájemné strkanici. Aktu.cz

Fotogalerie
27 fotografií