Policisté o případu informovali na svém twitteru. „Policie šetří okolnosti události, ke které se schylovalo u Národního muzea. Muž (1972) krátce před 16. hodinou oznámil na tísňovou linku 158, že se chce polít hořlavinou a zapálit. Policistům a strážníkům Městské policie hl. m. se podařilo nešťastníkovi v jeho jednání zabránit. Skvělá ukázka souhry a spolupráce operátora tísňové linky 158 a zakročujících hlídek.“

„Muže jsme po zadržení předali do péče Zdravotnické záchranné služby, protože byl při zákroku zraněn,” sdělila pro Blesk.cz Andrea Zoulová. „Motiv mužova jednání je v tuto chvíli v šetření. Více informací s ohledem na citlivou záležitost a rodinu dotyčného nemůžeme poskytnout.“ Podle informací zpravodajského serveru Aktu.cz měl muž chtít zapálit vlajky NATO, USA, UNICEF, Izraele, Sovětského svazu a EU. Když viděl blížící se policisty, začal hořlavinou polévat i sám sebe.
Video
Video se připravuje ...

19. ledna 2019: Muž se pokusil upálit u Národního muzea. Stalo se tak přesně 50 let od smrti Jana Palacha. Aktu.cz

„U Václavského náměstí jsme od Policie České republiky převzali do péče 47letého muže, inspektor a záchranáři jej ošetřili a převezli s lehkým úrazem hlavy do Všeobecné fakultní nemocnice,“ sdělila na twitteru mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jana Poštová.

Den po nešťastné tragédii

Složky Integrovaného záchranného systému na Václavském náměstí zasahovali v pátek u obdobného případu. Z dosud nezjištěných příčin se totiž v horní části Václavského náměstí polil muž (57) hořlavinou a zapálil se. I když jej kolemjdoucí rychle začali hasit, byl s těžkými popáleninami odvezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde je v ohrožení života.

Fotogalerie
10 fotografií