Cizinci budou po odpykání trestu vyhoštěni z Česka na neurčito. Musí také uhradit většinu škody. Nejvyšší soud nenašel žádný důvod k zásahu. „Skutková zjištění soudů mají v provedených důkazech odpovídající obsahový podklad,“ stojí v usnesení.

Rusové Volkovs a Čalomovs podle rozsudku na konci roku 2016 vyloupili prodejnu v Dlouhé ulici. Volkovs si údajně od prodavačky nechal ukázat zboží a poté s Čalomovsem na chvíli odešel pod záminkou, že si jdou vyzvednout peníze. Po návratu tvrdili, že jim bankomat hotovost nevydal, a když žena začala nabízené šperky uklízet, Čalomovs na ni namířil pistoli.

Volkovs pak prodavačku podle rozsudku udeřil do zátylku a oba muži ji odtáhli do zadní části prodejny, kde ji svázali a zalepili jí ústa. Čalomovs ženu hlídal a Volkovs odemkl nalezeným klíčem trezor, odkud vzal 43 diamantů, 125 šperků osázených drahými kameny, troje značkové dámské hodinky a hotovost 194 000 korun. Poté muži prodejnu opustili. Volkovs a Čalomovs vinu popírali. Oběma hrozilo až 15 let vězení.

Video
Video se připravuje ...

Tito dva cizinci uloupili šperky a diamanty v Dlouhé ulici za několik milionů korun. Napadli i prodavačku. Neznáte je? Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie