Uplakaná očička se zoufalým pohledem prosícím o pomoc... Takový obraz se naskytl kolemjdoucím, kteří se v úterý večer pohybovali po parkovišti nákupního centra na Chodově. Zpoza zamčených dveří u auta na ně hleděl malý, zhruba tříletý chlapeček. Jeho máma ho tam nechala napospas osudu a vydala se na nákupy, jako by se nechumelilo.

Na místo vmžiku dorazili strážníci – a to, co zjistili, je pořádně šokovalo. Podle svědků tam byl mrňousek zamčený už víc než hodinu! Vyděšeného drobka se jim povedlo po chvilce uklidnit a začali ho navádět, jak otevřít dveře. To se malému šikulovi zanedlouho podařilo. 

„Vysvobozený klučík se strážníkům svěřil, že se mu chce čůrat a má žízeň. Hlídka vzala chlapečka na toaletu a zajistila mu pití,“ popsala záchrannou misi mluvčí pražských strážníků Michaela Peterková. Majiteli vozidla se nedovolali, a tak nechali „nezvěstnou“ a nezodpovědnou mámu vyhlásit. „Na výzvu rozhlasu centra se třiatřicetiletá matka dostavila,“ uvedla mluvčí. „Celou záležitostí se bude zabývat Odbor sociálněprávní ochrany dětí, kam byla událost neprodleně oznámena,“ dodala.